Sajam obrazovanja i zapošljavanja 21. novembra u Zenici

Zenica

Zenica

Više od stotinu izlagača, preduzeća, institucija, međunarodnih projekata i posrednika u zapošljavanju predstavit će se na jednom od najvećih sajmova ove vrste u Bosni i Hercegovini “Sajmu obrazovanja i zapošljavanja – naučite, istražite, povežite se” 21. novembra u Zenici pod pokroviteljstvom Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) i Ambasade Norveške u BiH.

Posjetioci će imati priliku susresti se s poslodavcima, donatorima, ambasadama i agencijama zemalja članica EU i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) kao i s predstavnicima nevladinog sektora i poslovnih inkubatora.

Bit će održano više od 30 prezentacija s atraktivnim i korisnim temama za učesnike kao i okrugli stolovi, interaktivne radionice o temama “Kako postati vidljiv na tržištu rada” i “Trendovi u zapošljavanju-globalno naspram lokalnog”.

Sajam će obezbijediti mogućnosti za “autsajdere” u privredi, odnosno nezaposlene mlade i manjinske grupe iz cijele BiH da se uključe u direktne razgovore s preduzećima i potencijalnim poslodavcima, kao i da se upoznaju s mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH i inostranstvu.

Istovremeno, to će predstavljati priliku za preduzeća i institucije da predstave svoj rad, razmijene informacije, razvijaju mreže i privuku pažnju potencijalnih zaposlenih i sagovornika.

Učesnici će dobiti i priliku da saznaju više o EU i njenom angažmanu u BiH, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Posted by on 2014-11-17. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login