Sajam obrazovanja i zapošljavanja 21. novembra u Zenici

ZenicaViše od stotinu izlagača, preduzeća, institucija, međunarodnih projekata i posrednika u zapošljavanju predstavit će se na jednom od najvećih sajmova ove vrste u Bosni i Hercegovini “Sajmu obrazovanja i zapošljavanja – naučite, istražite, povežite se” 21. novembra u Zenici pod pokroviteljstvom Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) i Ambasade Norveške u BiH.

Posjetioci će imati priliku susresti se s poslodavcima, donatorima, ambasadama i agencijama zemalja članica EU i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) kao i s predstavnicima nevladinog sektora i poslovnih inkubatora.

Bit će održano više od 30 prezentacija s atraktivnim i korisnim temama za učesnike kao i okrugli stolovi, interaktivne radionice o temama “Kako postati vidljiv na tržištu rada” i “Trendovi u zapošljavanju-globalno naspram lokalnog”.

Sajam će obezbijediti mogućnosti za “autsajdere” u privredi, odnosno nezaposlene mlade i manjinske grupe iz cijele BiH da se uključe u direktne razgovore s preduzećima i potencijalnim poslodavcima, kao i da se upoznaju s mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH i inostranstvu.

Istovremeno, to će predstavljati priliku za preduzeća i institucije da predstave svoj rad, razmijene informacije, razvijaju mreže i privuku pažnju potencijalnih zaposlenih i sagovornika.

Učesnici će dobiti i priliku da saznaju više o EU i njenom angažmanu u BiH, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Posted by on 2014-11-15. Filed under Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login