Sanski Most: Potpisani ugovori sa općinskim stipendistima

 

Sanski Most

Sanski Most

Općina Sanski Most dodijelila je 55 stipendija za studente iz ovog grada koji pohađaju školovanja na univerzitetskim centrima cijeloj Bosni i Hercegovini. Stipendije su dodijeljene studentima koji su ispunili postavljene kriterijume  vezane za uspješnost u učenju i socijalno ekonomsko stanje.

U zgradi općinskog vijeća ugovore su potpisali načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić i budući korisnici stipendija. Načelnik Avdagić je ovom prilikom istakao kako je ulaganje u obrazovanje mladih jedan od prioriteta u radu lokalnih vlasti.

Studentima je poželio uspjeh u procesu školovanja te da se po njegovom okončanju vrate u svoj grad i pomognu njegovo izgrađivanje. Jučer je podijeljeno 49 stipendija dok će preostalih šest biti podijeljeno naknadno.

Visina stipendije je stotinu maraka mjesečno i obuhvata period od devet mjeseci.  Studenti koji su dobili stipendije istakli su kako će im mnogo značiti u daljem porcesu školovanja obzirom na tešku ekonomsku situaciju koja vlada u Bosni i Hercegovini.

Posted by on 2012-06-28. Filed under Sanski Most, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login