Sarajevo: Zbog kvara ne rade tramvaji i trolejbusi

Sarajevo, tramvaj

Sarajevo

Zbog kvara na elektrovodovima i prestanka napajanja električnom energijom elektrovučne podstanice Otoka od devet sati u prekidu je tramvajski saobraćaj na relaciji Čengić Vila-Ilidža i trolejbuski saobraćaj od Otoke do Dobrinje.

Prekid u napajanju strujom se desio iznenada i bez najave što je izazvalo određene probleme i štete na elektronici u vozilima, saopćila je Služba za odnose s javnošću Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Gradski saobraćaj – GRAS”.

Kako građane ne bi ostali bez prijevoza na ovim relacijama saobraćalo je nekoliko autobusa mada je to veliki problem obzirom na ukupno stanje s vozilima, jer kako se navodi u saopćenju GRAS-a, nedostaje rezervnih vozila, a jedan broj vozila pretrpio je značajne štete u vrijeme vremenskih nepogoda izazvanih snijegom.

U saopćenju GRAS napominje da je, ipak, olakšavajuća okolnost to što je danas subota i neradni dan te je broj putnika i obim saobraćaja manji.

Posted by on 2012-03-17. Filed under Ilidža, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login