Sastanak važan za Evropski put BiH

Slobodan PuhalacU Banjaluci će danas početi dvodnevni, drugi po redu, sastanak Privremenog pododbora za trgovinu, industriju, carine, oporezivanje i saradnju sa drugim zemljama kandidatima između Evropske unije i BiH, najavljeno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Prvog  dana sastanka razmatraće se teme o slobodnom kretanju robe, industrijskoj politici, o malim i srednjim preduzećima i trgovini.

Programom rada ovog skupa, za drugi dana sastanka predviđene su rasprave o oporezivanju, carinama i saradnji sa drugim zemljama i zemljama kandidatima za ulazak u EU.

Na sastanku će učestvovati predstavnici Evropske komisije, Savjeta ministara BiH, Vlade RS i Vlade FBiH, a učesnicima će se na početku sastanka obratiti ministar industrije, energetike i rudarstva RS Slobodan Puhalac.

Sastanak Privremenog pododbora za trgovinu, industriju, carine, oporezivanje i saradnju počinje danas u 9.00 časova u konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade RS u Banjaluci.

Nakon završetka drugog dana sastanka medijima će biti dostavljeno zajedničko saopštenje Evropske komisije i predstavnika BiH.

srna / bih-x.info

Posted by on 2010-03-18. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login