Sedmi internacionalni Youth Film Festival Sarajevo od 18.-20.septembra

 

film

film

Udruženje Mladih Umjetnika Sarajevo i Gimnazija Dobrinja Sarajevo su zvanično objavili da će se ovogodišnji internacionalni omladinski festival filma Sarajevo 7. Youth Film Festival održati od 18.-20. septembra ove godine.

Kao i do sada, festival će okupiti mlade filmske stvaraoce iz čitave regije ali i nekoliko zemalja Evrope.

Na konkurs za prijavu filmova, koji će biti objavljen do kraja sedmice, moći će se prijaviti svi afirmisani i neafirmisani mladi filmski stvaraoci čiji filmovi ne traju manje od 4 i duže od 12 minuta, a čija je produkcija filma počela najranije u 2012.godini.

YFF je festival internacionalnog karaktera, tako da organizatori i ove, kao i prethodnih godina očekuju prijave i učešće mladih filmskih radnika iz regiona i Evrope. Kompletan konkurs sa svim uvjetima takmičenja i načinom prijave biće objavljen u medijima i na zvaničnoj web stranici festivala, www.sarajevoyff.org.

Pored dvije takmičarske selekcije i popratnih programa kao što su “Kafa sa..” i “workshop” radionice, ovogodišnji YFF nudi i Open Air Cinema program gdje će se tokom tri noći festivala prikazati tri holivudska blockbustera.

Svi programi su otvoreni za sve ljubitelje filma i posjetioce koji žele pogledati filmove najmlađih reditelja, producenata i filmmaker-a iz naše zemlje, regiona i Evrope. Organizatori najavljuju dolazak velikih bh.filmskih imena na festival te stručnih filmskih radnika koji će svoje znanje prenijeti na učesnike festivala – mlade generacije bh.kinematografije.

Cilj Youth Film Festivala je afirmisati mlade filmske radnike, amatere, profesionalce i poznavaoce filma kao i promocija njihovih radova i filmskih projekata. Festival je takmičarskog karaktera te ima za cilj oživjeti duh pravednog i zdravog takmičenja i konkurencije te podstaći mlade kreativce na razmišljanje i rad na filmu.

Posted by on 2015-05-20. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login