Šezdeseto izdanje Festivala MESS u novom formatu traje godinu dana

Internacionalni teatarski festival MESS ove godine obilježava 60 godina postojanja, a na pres konferenciji povodom predstavljanja Festivala direktor Nihad Kreševljaković istakao je da će zbog pandemije COVID-19 i novog umanjenja budžeta MESS biti održan u potpuno novom formatu i trajat će godinu dana.

MESS
MESS

Festival će 1. septembra otvoriti predstava “Ivanov” Crnogorskog narodnog pozorišta, a kao dio tog septembarskog bloka programa bit će odigrana i italijanska predstava “Moby Dick” na Trgu Susan Sontag.

“U Galeriji Collegium Artisticum u oktobru će biti postavljena izložba ’60 godina Festivala MESS’”, kazao je Kreševljaković, dodavši da je za isti mjesec planiran “Svečani program u povodu 60. godišnjice MESS-a” kada će biti predstavljena i monografija.

Dječiji program Mali MESS bit će realiziran online, osim predstave “Moby Dick”.

Festival MESS tako će od septembra 2020. do kraja septembra 2021. publici mjesečno predstaviti programske sadržaje koji su trebali biti održani u oktobru ove godine.

Direktor Internacionalnog teatarskog festivala MESS Nihad Kreševljaković smatra da je na taj način pronađen inovativan, a prije svega realan način da se 60. MESS učini posebnim događajem.

Direkcija Festivala objavila je i poziv za koprodukciju predstava “Platforma MESS 60”, koja bi između ostalog trebala pomoći bh. teatrskim kućama u realizaciji projekata.

Posted by on 2020-06-19. Filed under Kultura, MESS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login