Sigurnosne agencije BiH: Sve spremno za neometano održavanje Općih izbora

izbori, 2014Odbor za sigurnost Općih izbora u BiH, na   sastanku u Sarajevu zaključio  da su sigurnosne agencije u BiH poduzele sve neophodne mjere za neometano održavanje izbora u nedjelju, 12. oktobra 2014. godine.

– Odbor, kojim koordinira Ministarstvo sigurnosti BiH i u čiji rad su uključeni predstavnici svih sigurnosnih agencija u BiH i Centralne izborne komisije, do sada je održao 10 sastanaka, na kojima je utvrđen plan aktivnosti i djelovanja u cilju postizanja maksimalnih sigurnosnih uvjeta na dan izbora, kao i osiguranje objekata CIK-a, te distribucije i skladištenja glasačkog materijala – navode u  Ministarstvu sigurnosti BiH.

Također, u cilju praćenja i realizacije sigurnosti cjelokupnog izbornog procesa, formiran je Operativni štab pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, te štabovi za sigurnost pri entitetskim ministarstvima unutrašnjih poslova i policiji Brčko Distrikta.

Na dan izbora Odbor i Operativni štab bit će smješteni u prostorijama Operativno-komunikacijskog centra 112 Ministarstva sigurnosti BiH.

Posted by on 2014-10-10. Filed under Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login