Skype testira program za simultani prevod

Skype

Skype

Microsoft je omogućio prijavu za testiranje Skype Translatora, svog programa za simultano prevođenje.

U maju su izvršni direktor Microsofta, Satya Nadella i potpredsjednik Gurdeep Singh Pall, na konferenciji Re/code, predstavili Skype Translator, a od ponedjeljka svi se mogu prijaviti da ga testiraju.

Microsoft kaže da su u proteklim mjesecima svjedoci velikog interesovanja i entuzijazma cijelog svijeta za Skype Translator.

Program, koji je trenutno besplatan za korištenje, može se instalirati na platformu Windows 8.1 za desktop računare i tablete, a počet će sa samo određenim jezicima.

Microsoft za sada nije objavio listu jezika koji se mogu prevoditi, ali na prezentacijskom snimku se vidi da program prevodi engleski i njemački jezik.

‘Nova era’

U testnoj fazi je broj jezika ograničen, a Microsoft kaže da će vremenom taj broj rasti.

Jezičke barijere su bile velika prepreka produktivnosti i ljudskoj povezanosti, ali Skype Translator će započeti novu eru humanijeg i ličnijeg kompjuterskog iskustva, kažu u Microsoftu.

Microsoft poziva sve da testiraju novi softver i daju svoj doprinos u izradi finalne verzije.

Posted by on 2014-11-14. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login