Snijeg zabijelio Kuprešku visoravan

snijeg, KupresKuprešku visoravan jutros je zabijelio novi snježni pokrivač debljine od tri do pet centimetra, koji se topi zbog kiše i temperature koja je iznad nule.

U ranim jutarnjim satima snijeg je stvarao probleme na dionici puta Tomislavgrad – Šuica – Kupres.

Prema informaciji iz Sportsko-rekreacionog centra na Čajuši, snijeg će se otopiti tokom dana, a snježni pokrivač u aprilu na Kupreškoj visoravni nije iznenađenje.

Nekoliko centimetara novog snijega jutros je osvanulo i na planini Kamešnici, koja se nalazi na granici opštine Livno i susjedne Hrvatske, te na planini Goliji prema glamočkoj opštini. Zbog snijega saobraćaj se jutros otežano odvijao i na dionici magistralnog puta Glamoč – Mliništa.

Na području Livanjskog kantona u ostalim opštinama nema snijega, ali su zbog višednevnih obilnih kiša zaustavljeni poljoprivredni radovi, što je usporilo proljetnu sjetvu koja će u livanjskoj opštini kasniti u odnosu na optimalne agrometeorološke i agrotehničke rokove.

Posted by on 2012-04-25. Filed under Glamoč, Kupres, Livno, Tomislavgrad, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login