sok od cvekle za bolji imunitet

Cvekla

Cvekla

Izuzetno ljekovita i zdrava, cvekla je idealna namirnica za ovo doba godine kada nam je neophodna maksimalna zaštita od virusa.

Omiljena u kuhinjama širom svijeta, izuzetno ljekovita i zdrava, cvekla je idealna namirnica za ovo doba godine kada nam je neophodna maksimalna zaštita od virusa.

Nutricionisti je posebno preporučuju jer sadrži gotovo sve minerale – kalijum, kalcijum, fosfor, natrijum, magnezijum, željezo, bakar, mangan, fluor, jod, sumpor, litijum i brom. Osim toga, obiluje i vitaminima C, B1, B2 kao i vitaminom B12 koji biljne namirnice rijetko sadrže. Crvenu boju daje joj pigment antocijan koji pomaže obnavljanje krvi.

Cvekla se uglavnom jede kao salata, bilo svježa ili kuhana, a stručnjaci sve češće preporučuju i ljekoviti sok od cvekle koji je odličan za jačanje imuniteta, liječenje malokrvnosti, regulisanje pritiska, sprječavanje raznih upalnih procesa.

Redovno konzumiranje soka pospješuje čišćenje jetre, sprječava i bolesti krvnih sudova, disajnih organa i ubrzava metabolizam. Da bi sok od cvekle bio ukusniji dodajte u njega malo meda i limuna.

Posted by on 2014-10-27. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login