SOS Dječija sela BiH pokrenulo online kampanju naziva “Jel’ ti stalo?”

Jel' ti staloSOS dječija sela u BiH pokrenula su online kampanju pod nazivom „Jel’ ti stalo?“, čiji je cilj prikupiti 55.000 KM za godišnje troškove SOS porodice sa sedam djevojčica i dječaka (troškovi hrane, garderobe, higijenskih potrepština, školskog materijala, održavanja porodične kuće, režijski i zdravstveni troškovi).

Kampanjom će se upravljati putem web stranice www.stalomije.ba i društvenih mreža Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn.

“U BiH je oko 1.500.000 korisnika Facebooka, kada bi svaki deseti donirao po 1 KM, pokrili bi se gotovo svi godišnji troškovi za tri SOS porodice. S donacijom od po 1 KM bismo zajedno mogli osigurati topli porodični dom i sretno djetinjstvo za 21 dijete”, kažu iz SOS dječijih sela.

U dva SOS Dječija sela sa svojim SOS mamama živi 269 dječaka i djevojčica u 29 SOS porodica. Svakoj SOS mami je stalo da iz dana u dan svojoj djeci pruže topli dom, osmijeh i trenutke sretnog i bezbrižnog djetinjstva.

Kampanjom se želi skrenuti pažnju na važnost odrastanja djece bez roditeljskog staranja u toplom porodičnom okruženju, kao i podići svijest korisnika društvenih mreža da i u virtuelnom svijetu mogu sa malo ulaganja i izdvojenog vremena napraviti ogromne promjene u životima djece.

Zainteresovani koji žele pomoći djeci bez roditeljskog staranja mogu posjetiti oficijelne stranice SOS Dječijih sela BiH na društvenim mrežama Facebook, Twitter, LinkedIn i YouTube i napraviti share videa „Jel’ ti stalo?“ i donirati sredstva.

“Također, posjetite web stranicu www.stalomije.ba i online donirajte bilo koji iznos vama prihvatljiv. Kao odgovor na pitanje „Jel’ ti stalo?“ na vašem profilu postavite vlastiti video ili fotografiju sa izjavom, odnosno natpisom „Stalo mi je“, postavite status “stalomije“ i navedite razloge zašto Vam je stalo. Prilikom postavljanja posta na društvenim mrežama nominujte, odnosno tagujte prijatelje s pitanjem „Jel’ ti stalo?“ pozivajući ih na taj način da se priključe kampanji”, saopćili su iz SOS Dječijih sela BiH.

Online kampanja „Jel’ ti stalo?“ trajat će do 31. decembra.

Posted by on 2014-12-08. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login