Srbija: Za regrutovanje selefija pet godina zatvora

selefijePredloženim izmjenama Krivičnog zakonika predviđeno je da će organizatori koji adolescente regrutuju u selefije za ratište biti osuđeni na pet, a mladići koji pođu u ratni pohod – na tri godine zatvora, izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

“Naparavili smo prijedlog izmjene Krivičnog zakona i o njemu ćemo veoma brzo pričati sa koalicionim partnerima”, rekao je Ljajić današnjem Blicu i dodao da se nada da će poslanici Skupštine Srbije “osjetiti hitnost i usvojiti četiri člana koji će biti promijenjeni”.

On je podsjetio da sadašnji zakon ne predviđa bilo kakvu kaznu za one koji idu u ratne pohode, niti za one koji ih organizuju, pa se ne mogu kazniti ni za remećenje javnog reda i mira, a kamoli za ozbiljne stvari, jer ljudi koji na taj način shvataju vjeru, mogu predstavljati ozbiljan bezbjednosni problem u Srbiji.

Ljajić je rekao da je ovo, u stvari, posao islamskih zajednica, kojih ima dvije u Srbiji.

Posted by on 2014-01-10. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login