Šta zapravo utiče na seksualnu privlačnost?

Šta određuje i utiče na privlačnost i zašto nam je baš ta određena osoba neodoljiva? Da li je to podeblji bankovni račun, dominantnost ili pak vitka figura? Brojne studije su se pozabavile tim pitanjem, a rezultati bi mogli da vas iznenade.

Stres: Vitkost nije uvijek privlačna. Studijom objavljenom u časopisu British Psychological Society naučnici su otkrili kako muškarce kada su gladni vitke žene sve manje privlače.

privlačnostTokom istraživanja oni su pitali muškarce koliko su siti, a nakon toga su ih zamolili da ocijene atraktivnost deset žena. Rezultati su pokazali da su gladnim muškarcima privlačnije žene s oblinama. Razlog?

Prema riječima naučnika, nakupljeni kilogrami potpuno nesvjesno asociraju na viši i bolji društveni položaj, piše Yahoo Shine.

Ovulacija: Istraživanje Univerziteta Kalifornija iz Los Anđelesa otkrilo je da žene za vrijeme ovulacije, kada su najplodnije, više privlače dominantni muškarci. Istraživači smatraju da za vrijeme tog kratkog perioda kada su najplodnije, žene podsvjesno mačo muškarce percipiraju kao muškarce sa izrazito zdravom i otpornom spermom.

Zato, ako se za vrijeme tog perioda uhvatite kako sanjarite o kakvom mišićavom i snažnom muškarcu, imajte na umu da se to majka priroda poigrava s vama.

Stanje na bankovnom računu: Muškarci s podebljim računom i novčanikom nisu uvijek u prednosti. Istraživanje psihologa sa Univerziteta Berkli u Kaliforniji pokazalo je da su muškarci s nižim i srednjim prihodima privlačniji od bogatijih muškarca.

Bogati i manje bogati muškarci bili su posmatrani tokom interakcije s drugim osobama.

Rezultati su pokazali da su muškarci sa manjim prihodima bili više prijateljski nastrojeni – kimali su glavom, uspostavljali kontakt očima i u većoj mjeri učestvovali u razgovoru, za razliku od bogatih muškaraca.

Posted by on 2014-06-16. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login