Stigli prvi gosti 17. Jazz Festa Sarajevo 2013

 Jazz Fest SarajevoU Sarajevo su već jučer pristigli prvi gosti 17. Jazz Festa Sarajevo 2013 koji će od sutra do nedjelje, od 5. do 10. novembra, nastupati u festivalskim programima koji će biti organizirani na scenama Bosanskog kulturnog centra, Pozorišta mladih i kluba Monument.

Učesnici ovogodišnjeg festivala će biti i predavači programa Music Meeting, edukativnog programa Jazz Festa koji drugu godinu zaredom okuplja u Sarajevu mlade muzičare i studente muzike iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije. Ove godine Music Meeting će okupiti 80 mladih, a cilj projekta je uspostavljanje kontakata sa kolegama iz regije, učenje od međunarodnih umjetnika te iniciranje novih muzičkih saradnji.

Svojevrstan rezultat prošlogodišnjeg programa Music Meeting je i formiranje ansambla Halka i objavljivanje njihovog prvog aluma. Naime, pjevač Halke Božo Vrećo bio je učesnik Music Meetinga 2012 a tokom klupskih jam sessiona polaznika programa i profesionalnih muzičara, započeta je saradnja koja je rezultirala albumom snimljenim i objavljenim polovinom godine u produkciji Gramofona.

Halka će ove godine zaključiti koncertni program 17. Jazz Festa koncertom 9. novembra u Bosanskom kulturnom centru s početkom u 21.00. Ulaznice koštaju 12 KM u pretprodaji i mogu se kupiti u festivalskom box officeu u BKC-u koji od danas radi svaki dan od 12.00 do 22.00.

Posted by on 2013-11-04. Filed under Jazz Fest Sarajevo, Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login