Što trebamo znati o mišićima trbuha?

Mišići trbuhaMišići trbuha su u sendviču između 2 sloja masnog tkiva.

Kada razmišljate o mišićima trbuha, zamislite ih kao da su u sendviču između 2 sloja masnog tkiva. Čak i ako ne izgubite to masno tkivo, možete popraviti izgled trbuha tako da ojačate mišiće.

Mišići trbuha su uvijek zauzeti, ali samo ako vodite pravilan stil života. Oni rade cijeli dan da bi vas držali uspravnima. Kada sjedimo, oni su ti koji drže kralježnicu uspravnom. Ako sjedite pogrbljeno, mišići trbuha se neće naprezati, već kralježnica i vrat.

Mišići trbuha su zapravo mišići abdomena i njih dijelimo u 5 skupina. Skoro svaki od njih je zaslužan za držanje tijela uspravnim. Svaki od njih je pod veliki naporom samo dok stojite, sjedite i krećete se uspravno. Stručnjaci ističu da bi potreba za vježbanjem mišića trbuha bila značajno manja samo kada bismo se počeli pravilno držati jer su oni tada pod cjelodnevnim naporom, bez obzira što to ne osjetimo.

Čini se da neprestano smišljaju nove vježbe i nove tipove treninga kako bismo imali ravan i čvrst trbuh. Iako neke vježbe i treninzi uistinu mogu pomoći, veliki broj njih nema nikakav učinak i može povećati rizik od nastanka ozljeda.

Kako biste prestali živjeti u zabludi i radili vježbe koje zapravo nemaju učinka, važno je da shvatite mišiće abdomena. Morate shvatiti što oni tačno rade i kako ih možete ojačati, ali bez rizika od nastanka ozljeda.

Posted by on 2014-04-04. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login