Street Arts Festival: Izložba “Everything will be OK” u OKC Abrašević

Street Arts Festival Mostar i Agencija lokalne demokratije Mostar, uz podršku Njemačke Ambasade u Sarajevu, predstavljaju događaj kojim će se zvanično zatvoriti jedno poglavlje ovogodišnjeg Festivala. „Everything will be ok“, naziv je izložbe grafiti umjetnika Stefana Pagganija – Ouchgrafix Urban art iz Berlina, koja će biti otvorena u OKC Abrašević, u subotu , 19. 9. (u 19 sati).

OKC Abrašević
OKC Abrašević

Događaj će upotpuniti i muzički program u izvedbi bass kolektiva Jah Forcefield iz Sarajeva.

Stefano Paganni aka SubO je berlinski umjetnik koji živi i radi u Berlinu već 30 godina. Njegova umjetnost je prepoznatljiva i često vrlo prisutna na ulicama ove metropole ulične umjetnosti. U Mostar je došao prvi put 2017. godine gdje je svoj trag ostavio u obliku grafita na zidu naselja Tekija i u Dječijem domu. Tri godine kasnije Stefano Mostaru poklanja izložbu svojih radova nastalih u posljednjih nekoliko godina, sa karakterističnim Oki-Doki karakterom koji polako postaje aliasom ovog spretnog grafitera. Oki-Doki je izmišljeni karakter, komentar na svakodnevne situacije i simpatičan odgovor na pitanja urbane sredine.

Posted by on 2020-09-15. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login