Sve spremno za Međunarodne skokove sa vodopada u Jajcu 1. avgusta

 Jajce, skokoviSkokovi sa vodopada u Jajcu jedinstveni su u svijetu, prošle godine događaj pratilo više od 5.000 posjetitelja.

Za skokove sa vodopada u Jajcu 1. avguta za sada se prijavilo blizu 30 skakača iz BiH, Srbije, Crne Gore a dolazak su najavili i ljubitelji ovog sporta sa Kosova.

Direktor Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca Huso Hadžić rekao je za novinsku agenciju Patria kako ove godine očekuju duplo više skakača nego lani, kada se takmičilo 18 sportista.

Visok oko 21 metar, nastao na ušću Plive u Vrbas, vodopad u Jajcu je prema mnogim ocjenama među deset najljepših vodopada u svijetu. Među rijetkim je vodopadima koji se nalazi u samom centru grada.

Hadžić je podsjetio kako su skokovi sa vodopada u Jajcu jedinstveni u svijetu, koje je prošle godine pratilo više od 5.000 posjetioca, a događaj su prenijeli najveći svjetski mediji.

Predsjednik žirija ovogodišnjih skokova sa vodopada u Jajcu je najpopularniji mostarski skakač Emir Balić.

Stručnjaci za turizam već nekoliko godina Jajce uvršavaju u jedan od najljepših gradove Evrope, koji osim vodopada u centru grada turistima nudi ljepote Plivskih jezera, vjerski turizam, obilje ostataka iz srednjovjekovne Bosne.

Posted by on 2015-07-21. Filed under Jajce, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login