Svečano otvoren MMS festival

VisokoPeti po redu Meny Men Show (MMS) festival svečano je sinoć otvoren u Zavičajnom muzeju Visoko.

Program otvorenja vodila je Selma Nezirević-Zečević, a prisutnima se obratila i načelnica Babić Amra, te direktor Zavičajnog muzeja – Šabanović Elvedin.

I Babić i Šabanović se slažu u jednome: MMS je postao visočka tradicija jer se kvalitet prepoznaje i cijeni, te da je MMS pokazatelj snage, upornosti, kreativnosti visočke mladosti koja već 5 godina daje sve od sebe kako bi priredili ovaj jedinstven festival.

Nakon ceremonije otvorenja, Medanović Dženan, dipl. Dramaturg, je otvorio izložbu „Scenografija za sevdah“. Prisutni su imali priliku pogledati izložbu magistra grafike – Ganić Admira, te se uvjeriti da naše riječi hvale nisu bile uzaludne, te da su Ganićevi radovi zaista fascinantno urađeni i da nose duboke poruke koje svako od nas vidi i razumijeva drugačije.

Ganićeva instalacija imena „Pogled u djedov bunar“ je prisutnima pružila nešto što sigurno nisu očekivali, te ih oduševila. „Pogled u djedov bunar“ predstavlja jedan sažetak cjelokupnog ciklusa, ali i zanimljiv pokazatelj različitih mogućnosti tematike o sevdalinci, njeno ogledanje i provjeravanje u jednom savremenom mediju. Pogledom u bunar svi mi smo se prisjetili svoga djetinstva i svi smo pronašli po bar jednu stvarčicu u „djedovom bunaru“, saopćili su organizatori.

Posted by on 2017-08-26. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login