Svi smještajni kapaciteti u Kantonu Sarajevo rezervirani za dan dolaska pape Franje

Sarajevo

Sarajevo

Pohod pape Franje Bosni i Hercegovini, koji je planiran za 6. juni, ima višestruki značaj za cijelu državu, a konkretnu korist očekuje i sektor turizma.

Na misnom slavlju na Koševu očekuje se više od 70.000 ljudi, a Asja Hadžiefendić-Mešić iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo izjavila je za Fenu da će se dolazak tako velikog broja vjernika pozitivno odraziti, direktno i indirektno, na turističku sliku grada i države.

Smatra da je dolazak Pape, osim zbog povećanog broja turista, dobra poruka svijetu i signal da je BiH mjesto koje treba i vrijedi posjetiti.

“Sigurno je da će iz Sarajeva, koje je pravo mjesto za to, biti poslana jedinstvena poruka svijetu, a to je poruka mira, ljubavi, suživota i svega onoga dobrog među ljudima što treba razvijati. Turizam je sigurno jedan od načina da se takvi odnosi stvaraju među ljudima”, smatra Hadžiefendić-Mešić.

Prema nezvaničnim informacijama, najbrojniji gosti će biti iz Hrvatske, ali i iz drugih zemalja regije.

“Sigurno je da će biti i veliki broj Nijemaca, Italijana, Austrijanaca koji su inače najbrojniji turisti u našoj zemlji”, navela je Hadžiefendić-Mešić te dodala da je sigurno da će doći i značajan broj vjernika i poštovalaca Pape iz ostatka svijeta.

Govoreći o smještajnim kapacitetima naglasila je da su već svi rezervirani, ali da se ponuda svakodnevno povećava.

U turističkoj ponudi Kantona Sarajevo registrirano je 8.800 kreveta, ali Hadžiefendić-Mešić kaže da je taj broj svakim danom sve veći.

“Mislim da neće biti problem odgovoriti zahtjevima brojnih gostiju”, zaključila je.

Posted by on 2015-05-14. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login