Svjetski mediji o otvaranju Bijenala ‘D-0 ARK Underground’

Konjic, ARK Underground

Konjic, ARK Underground

Veliki broj uglednih svjetskih medija prenio je opširnu informaciju o otvaranju Bijenala D-0 ARK Underground.

Tako New York Times, Huffington Post, CBS News, Sky News, India Today, MSN News, Washington Post, The Vancouver Sun, Daily Telegraph, Daily News, The Monitor i brojni drugi prenose svojim čitaocima atmosferu sa ceremonije otvaranja Drugog Bijenala uz opis samog Atomskog skloništa i umjetničke postavke unutar njega.

U izvještajima novinskih agencija prenosi se i jasna poruka Projekta o pretvaranju Atomskog skloništa u muzej savremene umjetnosti. U informaciji mediji konstatiraju da se radi o jedinstvenom svjetskom kulturnom događaju.

Ali o Projektu D-0 ARK Underground tek će se pisati jer su na otvaranju u Konjicu bili novinari iz Francuske, Njemačke, Turske, Italije…

Također, važno je napomenuti da su na Okruglom stolu, organiziranom dan nakon otvaranja Bijenala u Bošnjačkom institutu učestvovali Iaroslava Boubnova (kritičarka i historičarka umjetnosti), Anton Vodokle (osnivač E-fluxa), Marieke Van Hal (Direktorica Svjetske Asocijacije Biennala), Pelin Tan (Historičarka umjetnosti). Imena dobro poznata u svijetu savremene umjetnosti.

Promovirajući Projekat D-O ARK Underground kao jedinstven kulturni fenomen, iz Bosne i Hercegovine u svijet se šalje, začudo, informacija koja u sebi nosi nešto svjetla i optimizma.

Posted by on 2013-05-01. Filed under Konjic, Kultura, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login