Tina Maze pauzira godinu dana

Tina Maze

Tina Maze

Najbolja slovenska sportašica, dvostruka olimpijska pobjednica s Olimpijskih igara u Sočiju prošle godine, alpska skijašica Tina Maze (32) objavila je kako sljedeće sezone neće nastupati u Svjetskom kupu.

“Nakon 16 dugih i uspješnih sezona mislim da je mome tijelu potreban duži odmor. Uzet ću godinu dana odmora prije daljnje odluke. To ću vrijeme iskoristiti da završim studij”, kazala je Maze, prenose agencije.

“Zahvaljujem svima na podršci tokom svih ovih godina i nadam se da razumijete i poštujete moju odluku”, objavila je Maze.

Brojne medalje

Uz dva olimpijska zlata, Maze je osvojila i dva srebra na ZOI, a ima i četiri zlata i pet srebrnih medalja sa svjetskih prvenstava, a u sezoni 2012/13. osvojila je i naslov ukupne pobjednice u Svjetskom kupu.

Ukupno je ostvarila 26 pobjeda u utrkama Svjetskog kupa.

Prošle sezone Svjetskog kupa završila je na drugom mjestu, iza Austrijanke Anne Fenninger, i jedna je od šest skijašica u historiji koja je pobijedila u trkama svih pet alpskih disciplina.

Posted by on 2015-05-12. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login