Toplije vrijeme za božićne i novogodišnje praznike

vrijeme, zima

vrijeme, zima

Hladno vrijeme s jutarnjim minusima zadržat će se na prostoru cijele Bosne i Hercegovine i u idućim danima, dok nas prema prognozama meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u drugoj polovini mjeseca očekuje rast temperatura.

Naime, za božićne i novogodišnje praznike u cijeloj BiH se može očekivati toplije vrijeme u odnosu na višegodišnji prosjek.

Ponovno zahladnjenje očekuje se polovinom januara kada će u cijeloj Bosni i Hercegovini uslijediti veliki pad temperatura.

Minusi, led i snijeg zadržat će se do polovine februara kada će opet temperature rasti.

Srijeda
Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. Jutarnja temperatura će biti od -6 do -1, na jugu od 0 do 4, a dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje do 13 °C.

Niske temperature
U četvrtak će u većem dijelu zemlje biti pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama s maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura će biti od -3 do 1, na jugu od 0 do 7, a dnevna od 3 do 8, na jugu zemlje do 14 °C.

Prema prognozama meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine, ostatak sedmice, uključujući i vikend trebalo bi biti stabilno vrijeme bez oborina. Očekuje se i manji rast dnevnih temperatura.

Posted by on 2013-12-11. Filed under Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login