Travnički bend učestvuje na Eurosonic festivalu

 Huma Human Element

Human Element

Javni RTV servis – Radio Bosne i Hercegovine nominovao bend Holographic Human Element iz Travnika za učešće na najvećoj evropskoj sceni muzičkih talenata.

Travnički rock bend Holographic Human Element predstavljaće Bosnu i Hercegovinu 15. januara 2016. godine na prestižnom festivalu Eurosonic u holandskom gradu Groningenu. Ovo je najveći evropski festival koji pruža šansu talentima da prvi put budu viđeni na jednoj od 36 scena za nastupe više od 300 bendova.

Eurosonic Noorderslag je pan-evropska muzička platforma, zamišljena kao mjesto okupljanja i povezivanja mnogobrojnih aktera sa evropske muzičke scene. Trideseto izdanje festivala okupiće skoro četiri hiljade profesionalaca iz muzičke industrije (izdavača, menadžera, booking agenata, festivalskih urednika, predstavnika muzičkih medija i drugih).

Nastup na ovom festivalu je idealna prilika za mnoštvo evropskih bendova i autora da se predstave ljudima koji su u potrazi za muzičkim talentima, potencijalnim novim zvijezdama. Striktna pravila nalažu da na Eurosonicu učestvuju muzičari koji imaju predispozicije za međunarodni uspjeh, a svaki učesnik svoj 45-minutni program mora izvesti uživo.
Suorganizator festivala je Evropska unija za radiodifuziju (EBU), a bend Holographic Human Element je za učešće nominovao Javni radio-televizijski servis BiH – BH Radio 1. Podsjećanja radi, na ovom festivalu su u organizaciji BH radija 1 već učestvovali Adi Lukovac, te bendovi Dubioza kolektiv i Sikter (2004-2006).

Činjenica da su organizatori prihvatili nominaciju za učešće Holographic Human Elementa u okviru programa koji predlažu članice EBU mreže potvrda je kvaliteta rada mladih Travničana, koji u svojoj dosadašnjoj karijeri imaju desetine nastupa širom BiH, regije i ostatka Evrope, a šira ih je javnost imala priliku upoznati i kao pobjednike Zaječarske gitarijade 2014.

Posted by on 2015-10-08. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login