Trešnje pospješuju kvalitetu sna

Trešnje

Trešnje

Trešnje su slatke, osvježavajuće i zdrave. Početak sezone trešanja označava početak ljeta. Trešnje ne sadrže masti, holesterol i sol. Jedna šalica trešanja sadrži manje od 90 kalorija i čak 3 grama vlakana. Zadovoljit će 16% od ukupne preporučene dnevne doze vitamina C. Dobar su izvor vitamina A, kalija, kalcija, proteina i željeza.

Pospješuju sagorijevanje masti
Nekoliko istraživanja je pokazalo da trešnje mogu pospješiti sagorijevanje masti, naročito na području trbuha. Trešnje će smanjiti razinu holesterola i triglicerida. Također, reguliraju razinu šećera u krvi, zbog čega se smanjuje rizik od nastanka žudnje za hranom. Odlične su za prevenciju pretilosti i dijabetesa tipa

Smanjuju rizik od nastanka srčanog udara
Trešnje imaju protuupalno djelovanje i mogu pomoći u prevenciji nakupljanja plaka u krvnim žilama i nastanku krvnih ugrušaka. Reguliraju razinu holesterola u krvi, krvnog tlaka i pomažu u boljoj kontroli razine šećera, što može pospješiti kvalitetu života dijabetičara.

Pospješuju kvalitetu sna
Samo 30 mililitara soka od trešnje u razdoblju od 1 sat prije odlaska u krevet može značajno pospješiti kvalitetu sna. Trešnje pospješuju oslobađanje melatonina, hormona koji je zaslužan za osjećaj pospanosti i neophodan za kvalitetan i nesmetan san.

Posted by on 2014-06-28. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login