Tročlana komisija UEFA-e odlučuje o meču Srbija – Albanija

UEFATročlana komisija Evropske fudbalske federacije (UEFA) odlučivat će o prekidu utakmice između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2016. godine.

U dopisu koji je nacionalnom savezu poslao šef Odjeljenja UEFA-e za disciplinu i integritet Emilio Garcija navodi se da se Fudbalski savez Srbije tereti za paljenje baklji i projektila, nemire u publici, upade navijača na teren, nedovoljne organizacije i upotrebu lasera, prenosi Tanjug.

Fudbalski savez Srbije potvrdio je da će iskoristiti pravo da do srijede, 22. oktobra, dostavi dodatne izvještaje i dokaze članovima Kontrolne i Disciplinske komisije UEFA-e.

Članovi ovog tijela pokrenuli su disciplinski postupak i protiv Fudbalskog saveza Albanije zbog provokativnog transparenta političkog sadržaja i činjenice da Albanci nisu željeli da nastave utakmicu.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u utorak u Beogradu pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letjelica, dron, koja je nosila zastavu takozvane Velike Albanije, nakon čega su uslijedili incidenti.

UEFA je pokrenula istragu protiv oba saveza, a odluka o epilogu meča i eventualnim kaznama bit će donijeta 23. oktobra.

Posted by on 2014-10-17. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login