Trump obilježava 100 dana na vlasti: Za sve probleme krivi su novinari

Donald Trump

Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump je na skupu svojih pristalica Pensilvaniji obilježio 100 dana od dolaska na vlast.Trump je i ovu priliku iskoristio da napadne medije, optuživši ih za “lažne vijesti”i “loše novinarstvo”.

Na skupu u Herisburgu Trump je rekao da mediji zaslužuju lošu ocjenu za izvještavanje o njegovim dostignućima tokom prvih 100 dana u Bijeloj Kući.

Svojim pristalicama koje su burnim odobravanjem dočekale njegove riječi, rekao je kako je sretan što se nalazi više od 100 milja daleko od Vašingtona.

Trump je prvi američki predsjednik od 1981. godine koji je odlučio da neće prisustvovati redovnoj godišnjoj večeri sa dopisnicima iz Bijele kuće.

U video poruci koju je ranije emitovala Bijela kuća, Trump je poručio da je sto prvih dana njegove administracije bilo, jednostavno ,najuspješnije u istoriji SAD.

Naveo je da “niko do sada nije uspio toliko toga da uradi” koliko je njegova administracija uspjela.
Od dolaska na vlast 20. januara Trump je potpisao nekoliko desetina dekreta kojima se ukidaju ili zamrzavaju mjere koje je uveo njegov prethodnik, demokrat Barak Obama, među kojima je zakon o zdravstvenom osiguranju, poznat kao “Obamaker”.

Demokratska opozicija opisala je početak rada Trumpove admistracije kao “katastrofalan” ocjenjujući i da se zemlja nalazi u periodu “sve veće nestabilnosti”.

Posted by on 2017-05-01. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login