Turska odobrila bescarinski uvoz 15 hiljada tona govedine iz BiH

mesoOdlukom Vijeća ministara Turske danas je odobren uvoz govodine iz Bosne i Hercegovine. Količina govedine koju će Bosna i Hercegovina moći izvesti u ovu zemlju ograničena je na 15 hiljada tona, uz nultu carinsku stopu.

Ova informacija jutros je objavljena u Službenim novinama Vijeća ministara Turske. U okviru podrške za BiH koja je u maju pogođena nezapamćenim poplavama i klizištima, Vijeće ministara je odluku o odobravanju uvoza 15 hiljada tona govedine iz BiH predalo direkciji Zavoda za meso i mlijeko Republike Turske.

Kako bi još više pomogla našoj zemlji, Turska je uvoz mesa iz BiH oslobodila carine, odnosno primjenjivat će se nulta stopa. Tako se svježe, ohlađeno i smrznuto goveđe meso proizvođača iz Bosne i Hercegovine u Turskoj se uopće neće cariniti.

Ova odluka će važiti do kraja godine. Ministarstvo ekonomije Turske dodjelit će specijalne licence za uvoz, koje se neće moći prenositi trećim licima.

Posted by on 2014-07-24. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login