U Banja Luci salon vina 23. i 24. oktobra

Banja Luka

Banja Luka

Sedmi međunarodni salon vina „Vinosaur“ bit će održan 23. i 24. oktobra u Banja Luci.

Ova privredna, kulturna i turistička manifestacija koja se tradicionalno održava u maju, zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH i zemlje u okruženju pomjerena je za novi termin.

-Godina 2014. će ostati upamćena kao veoma loša za većinu vinogradara i vinara, a razlog je izuzetno veliki broj kišnih dana, što je rezultiralo smanjenim urodom i dodatnim radovima u vinogradu – navode organizatori, banjalučko preduzeća „Frutela“.

Bez obzira na te činjenice, ni ove godine, kako dodaju, nisu imali problema da okupe veliki broj najpoznatijih proizvođača vina iz regiona i šire.

Na ovogodišnjem „Vinosauru“ je svoje učešće potvrdilo 55 vinarija iz BiH, Srbije, Hrvatske , Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Italije , Francuske, Argentine, Čilea…

-Pored izvanredne ponude vina, obezbijedili smo i značajan broj izlagača u gastro segmentu salona, gdje će se predstaviti dvadeset proizvodača sira, pršuta, maslina, maslinovog ulja i drugih delikatesa – navode iz „Frutele“.

Napominju da će za vrijeme trajanja salona biti održano nekoliko zanimljivih edukativno-degustacionih radionica, uz učešće poznatih somelijera i predavača.

Posted by on 2014-10-18. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login