U dvije sedmice dobila šest ponuda za posao u Londonu i Dablinu

 fizioterapeutkinja Tridesetjednogodišnja Splićanka, viša fizioterapeutkinja Sandra Ivančić uskoro će svoju splitsku adresu zamijeniti londonskom ili dablinskom. Kako se u Hrvatskoj nije uspjela zaposliti u struci, odlučila se prijaviti na evropski biro rada – i dobila je ponude!

Sandra Ivančić se na evropi bio rada prijavila u novembru prošle godine, a samo u zadnje dvije sedmice dobila je šest ponuda za stalno zaposlenje u Londonu i Dublinu.

Prošle godine Sandra je otišla na sajam ‘Karijere u bijelom’, gdje se prijavila za rad u Evropi, a samo dva dana nakon te prijave stigao joj je e-mail u kojem se tražilo da pošalje detaljnu biografiju. Ubrzo je uvrštena u bazu podataka zainteresiranih za rad u EU-u. “Od tada mi redovno stižu obavijesti gdje se traži fizioterapeut, na kojem odjelu i koja je znanja sve potrebno imati”, ispričala je Sandra, objašnjavajući da je svaki pristigli e-mail vrlo konkretan.

U gotovo svakoj ponudi riječ je o stalnom zaposlenju

“Primjera radi, u posljednjem stoji da je na londonskoj neurologiji godišnja plaća 30 hiljada funti plus beneficije za osmosatni dnevni rad. U gotovo svakoj ponudi riječ je o stalnom zaposlenju, a ne četiri plus četiri mjeseca, a u nekim ponudama navodi se i nudi li vam eventualno poslodavac stambeno zbrinjavanje. Mjesečne plaće su uglavnom od dvije do tri hiljade eura, ovisno o ustanovama iz kojih pristižu ponude, ali i o samom iskustvu fizioterapeuta”, ispričala je Sandra, koja se u Splitu uspjela zaposliti na četverosatno radno vrijeme kao prodavačica cipela ekskluzivnih robnih marki. Njene su kolegice s fakulteta uglavnom zaposlene kao prodavačice u trgovinama ili kao konobarice.

“Jako sam sretna što ću napokon moći raditi u struci, što ću imati priliku stjecati nova znanja i što ću moći pristojno živjeti od svog rada”, zaključila je Sandra.

Posted by on 2014-04-18. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login