U okviru Zeničkog proljeća nastupaju glumci iz regiona

 

Zenica
Zenica

Na narednoj 19. Međunarodnoj kulturnoj manifestaciji “Zeničko proljeće” u programu je planirano da se izvede devet pozorišnih djela iz pet država: Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, javlja Fena.

Drugog dana manifestacije nastupiti će italijanski “Intimo teatro Internacionale” sa dramom “360 stepeni bijesa” autorice Emine Gegić i u režiji Šemsudina Gegića.

Narodno pozorište iz Užica predstaviće se komedijom Ljubomira Simovićaa “Čudo u Šarganu” u režiji Ive Milošević, Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca izvesti će komediju “Moje bivše, moji bivši” koju je postavila Slađana Kilibarda, u koprodukciji Narodnog pozorišta Tuzla i hrvatskog Kazališta Virovitica posjetioce će moći vidjeti Gogoljevog “Revizora” u režiji Dražena Ferenčine, a Prešernovo gledališće Kranj izvesti će Shaneleyvu “Sumnju” u režiji Alena Jelena.

U okviru programa za djecu i mlade biće izvedene tri predstve. Prvo će Pozorište za djecu iz Kragujevca izvesti predstavu Igora Bojovića “Lepotica i zver” u režiji Juga Radivojevića, zatim će Gradsko kazalište mladih iz Splita izvesti Orvelovu “Životinjsku farmu” koju je postavio Ivan Leo Lemo, a domaće Bosansko narodno pozorište Zneica će se predstaviti premijernom festivalskom predstavom “Crvenkapica na zrnu graška” u režiji Miroljuba Mijatovića.

Posjetioci “Zeničkog proljeća” ove godine će vidjeti i scenski perfomans “Veče kome i komore” u izvedbi splitskog Viva Ludeža, iza čijeg se naziva “kriju” satiričari Boris Dežulović i Predrag Lucić.

 

Posted by on 2014-03-15. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login