U prvoj polovini novembra u BiH suho i stablilno vrijeme

jesenU BiH stabilniji period koji je pred nama izazvat će anticiklona koja se širi sa juga i donosi suho i nešto toplije vrijeme, kazao je Agenciji FENA Bakir Krajinović, stručni saradnik u Sektoru primijenjene meteorologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U periodu od danas do 4. novembra nešto niže temperature uzrokovat će vjetar iz sjevernog kvadranta.

U tom periodu minimalne jutarnje temperature u Bosni imat će vrijednosti od – 2 do 3, a u Hercegovini oko 12 stepeni, a maksimalne dnevne u Bosni oko 10, a u Hercegovini oko 19 stepeni celzijusa.

U jutarnjim satima u Bosni se po kotlinama i uz riječne tokove, očekuje se magla ili sumaglica, kazao je Krajinović.

Suho i stabilno vrijeme zadržat će se i u periodu od 4. do 12. novembra, a nešto ugodnije temperature tokom ovog perioda uzrokovat će vjetrovi južnih smjerova.

Minimalne jutarnje temperature u Bosni imati će vrijednosti oko 4, a u Hercegovini oko 10 stepeni, a maksimalne dnevne u Bosni oko 14, a u Hercegovini oko 22 stepeni celzijusa, kazao je Krajinović.

Posted by on 2014-10-29. Filed under Banja Luka, Livno, Mostar, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login