U ski-centru na Rostovu počela škola skijanja

skijanje, RostovoU Ski-centru Rostovo kod Bugojna počela je škola skijanja, a vijest je najviše obradovala najmlađe stanovnike ovoga grada, koji trenutno uživaju u čarima zimskog raspusta.

Mališanima je na ovaj način pružena prilika da, uz pomoć kvalificiranih instruktora, savladaju osnovne tehnike skijanja i usput se dobro zabave na rostovskim padinama.

U funkciju su stavljena dva ski-lifta tipa Sidro dužine 500 i 900 metara, kapaciteta 1.500 skijaša na sat. Zbog svoje travnate podloge skijalište je idealno za početnike i rekreativce, a staze su opremljene reflektorima, što omogućava noćno skijanje.

Na usluzi posjetiocima je obližnji Hotel Rostovo, smještajni kapaciteti Etnosela Babići, caffe bar u podnožju skijaških staza i objekt brze prehrane. Uz mnoge ljubitelje skijanja iz BiH, dosad su Ski-centar Rostovo posjetili brojni gosti iz Dalmacije, kojih će, sudeći po najavama, biti i u narednom periodu.

Posted by on 2012-01-07. Filed under Bugojno, Turizam, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login