U Srebrenici djeca izvode predstavu na engleskom jeziku

Srebrenica

Srebrenica

U organizaciji Udruženja građana “SuperU Bratunac“ u Srebrenici će danas biti izvedena novogodišnja predstava u okviru projekta “Američki dramski kutak Bratunac“.

Prošlog vikenda predstava je izvedena u Zvorniku, a danas u 19 sati će biti odigrana u Kulturnom centru Srebrenica. Predstavu na engleskom jeziku izvode polaznici škole stranih jezika “SuperU“.

Vođa projekta “Američki dramski kutak“ Una Zečić kaže da je projekt finansira američka ambasade u BiH.

– U projektu učestvuje 68 djece iz Bratunca i Srebrenice. Nama je veliko zadovoljstvo što je američka ambasada prepoznala značaj ovog projekta i pomogla finansijski da se realizuje. Protekla četiri mjeseca imali smo dramske radionice i pripremali predstave. Publika ima priliku da vidi pet kratkih predstava na engleskom jeziku. Ovom prilikom ne samo da promovišemo engleski jezik, nego želimo da naučimo djecu da budu humana i pomažu jedni drugima – kazala je Feni Zečić.

Predstava je humanitarnog karaktera, a od prikupljenog novca bit će kupljeni novogodišnji paketići za djecu lošijeg socijalnog stanja.

Posted by on 2018-12-27. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login