U takmičarskom programu festivala “Fedra 2015” sedam predstava

Bugojno

Bugojno

U Bugojno će od 6. do 13. juna biti održan 43. teatarski festival BiH “Fedra 2015”, koji će ljubiteljima pozorišne umjetnosti iz SBK-a ponuditi veoma kvalitetne predstave i brojne prateće sadržaje.

Teatarski festival BiH “Fedra” najstariji je festival u našoj zemlji a prvi put je održan je 1959. Predstojeći festival bit će deseti po redu od kraja rata. Ova činjenica potvrđuje da on živi i da traje a s obzirom na podršku koju ima, nema razloga da se ne nastavi i u budućnosti – kazao je direktor Festivala Vahid Duraković.

Prema njegovim riječima, na Festivalu je dosad izvedeno više od 520 predstava koje je vidjelo 150.000 gledalaca, a okupio je oko 10.000 učesnika.

Upućen je poziv građanima da u što većem broju prisustvuju Festivalu koji će biti otvoren u subotu u Pozorišnoj dvorani KSC-a u 20.15 sati, nakon čega će članovi Teatra “Fedra” iz Bugojna odigrati predstavu “Shocking Shopping”.

Ceremoniji otvaranja Festivala prethodit će otvaranje izložbe Umjetničke galerije BiH pod nazivom “Slavimo olimpizam” u prostoru Galerije KSC-a.

Inače, organizator 43. teatarskog festivala “Fedra 2015“ je Kulturno-sportski centar Bugojno, u partnerstvu s Teatrom “Fedra“ iz toga grada.

Posted by on 2015-06-05. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login