U Tokiju održana prezentacija turističkih potencijala BiH

prezentacija BiH

prezentacija BiH

Otpravnik poslova a.i. u Ambasadi BiH Tokiju Fuad Džidić je 18. marta 2010. godine u sjedištu Japanskog udruženja turističkih agencija (JATA) predstavnicima 30 vodećih turističkih agencija ukazao na turističke potencijale BiH objedinjene u jedinstvenom programu prezentacije pod nazivom “BiH – zemlja skrivenog bogatstva i ljepote”.

Tokom ovog seminara, koji je dio manifestacije “Mjesec dana BiH u Japanu”,  potvrđen je stalni rast interesa desetina hiljada japanskih turista da posjete BiH tokom ovog ljeta. Ovom prilikom, organizator je istakao da naša Ambasada u Tokiju svojim aktivnim učešćem u radu seminara na profesionalan način pomaže da se u Japanu promoviraju ljepote BiH i ojača uvjerenje o BiH kao sigurnoj turističkoj destinaciji.

U timu sa otpravnikom poslova a.i. Džidićem bili su Hiko Nishihama, predstavnik FIPA-e u Japanu, te  Milojko Spajić i Satoko Fukushima iz kompanije “Suites” koji su napravili  promotivne materijale na japanskom jeziku usaglašene interesima japanskog izbirljivog turističkog tržišta, te se tokom seminara uključili u direktne razgovore sa predstavnicima japanskih turističkih agencija.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-18. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login