U toku pripreme za sajam turizma “LIST”

Lukava festival LIST

Lukava festival LIST

Slijedeći potrebu za objedinjavanjem turističke ponude Bosne i Hercegovine te za snažnijom i kvalitetnijom promocijom ove perspektivne privredne grane, u Lukavcu će 13. godinu zaredom biti održan sajam turizma LIST.

Manifestacija koja je već prevazišla lokalne i regionalne okvire i ove godine bit će održana od 7.do 9. maja, a već su u toku brojne aktivnosti u sklopu priprema za tu sajamsku manifestaciju, rečeno je Feni u Direkciji Lukavačkog sajma.

Prethodne godine na Sajmu turizma svoju ponudu predstavilo je 125 izlagača iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Italije, Njemačke, Indonezije, Crne Gore, Albanije, Turske i BiH, a broj posjetilaca premašio je 15.000.

Doprinoseći ekonomskom razvoju BiH uz podršku organa vlasti, mi želimo dobrodošlicu svakom potencijalnom reprezentativnom gostu ili učesniku sajma iz Evrope i svijeta, navode organizatori Sajma turizma.

Također ističu da im je želja da ponude i predstave najatraktivnije svjetske turističke resurse domaćim turistima a privrednicima iz BiH omoguće plasman i izlazak na svjetsko tržište.

– U isto vrijeme sajam je naša prilika da pokažemo Evropi i širem okruženju, prirodnu ljepotu BiH i turističkih odredišta u našoj zemlji. Kvalitetu manifestacije će doprinijeti bogat, sadržajan i raznovrstan program, kazali su  Feni u Direkciji Lukavačkog sajma.

Posted by on 2015-03-13. Filed under Lukavac, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login