UB40 objavili bankrot

UB40

UB40

UB40
UB40

Slavni britanski reggae bend UB40 objavio je, nakon 33 godine uspješne karijere, bankrot.

Sud u Birminghamu objavio je da su Brian Travers, Jimmy Brown, Terence Oswald i Norman Hassan bankrotirali. Slučaj je pokazao i loše poslovanje diskografske kuće i menadžmenta kompanije DEP International, koja je uticala i na raspad grupe.

Britanski Telegraph donosi kako su četiri člana grupe sada službeno bez pennyja, nakon što su ih poreznici pritisnuli sudskim procesima.

Financijski problemi bili su razlog odlaska Campbella i Virtuea iz benda. Na vrhuncu slave, osamdesetih smo živjeli u hotelima s pet zvjezdica i spiskali puno novca, rekao je Ali Campbell. Ne znam zašto me nisu htjeli slušati kad sam počeo govoriti o našim financijskim problemima. Bio sam s njima 28 godina i snimili su 24 albuma. Sada smo posvađani i razbijeni, dodao je.

Ironično, bankrot je objavljen gotovo istovremeno s uručenjem nagrade Performing Rights Society bendu, i to u pubu Kings Heath, gdje je UB40 održao prvi koncert daleke 1978. godine.

Posted by on 2011-10-23. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login