Učenici iz Konjević-Polja nastavu će pohađati u Novoj Kasabi

školaUčenici bošnjačke nacionalnosti iz Konjević-Polja i ove školske godine od septembra će pohađati instruktivnu nastavu u Novoj Kasabi, po programu i nastavnom planu iz Federacije BiH, odlučeno je na današnjem sastanku roditelja djece,federalnog ministra obrazovanja i nauke Damira Mašića i reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Djeca će imati podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo i Islamske zajednice.

U Novoj Kasabi će biti obezbjeđena sredstva za nastavnike, prijevoz i ostali troškovi, te prostorije islamske zajednice za nastavu.

Roditelji bošnjačke djece iz Konjević-Polja, naglasili su da će se i dalje boriti za prava svoje djece koja su im zagarantovana Ustavom, a koja im onemogućavaju vlasti Republike Srpske.

Posted by on 2014-08-29. Filed under Bratunac, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login