UEFA Superkup u Skoplju obezbjeđivat će oko 2.000 policajaca

Makedonija, Skoplje

Makedonija, Skoplje

Oko 2.000 makedonskih policajaca biće angažovano za bezbjedno održavanje UEFA Superkupa u Skoplju, u kojem će se 8. augusta sastati fudbaleri Real Madrida i Mančester junajteda, objavio je danas portal Nova TV.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije biće rapoređeni na graničnim prelazima za prihvatanje i pratnju navijača dva velika evropska kluba do Skoplja.

“Sretnijim policajcima biće povjerene zvijezde ‘kraljeva’ i ‘crvenih đavola’, što je odlična prilika za selfi”, navodi Nova TV, dodajući da će treći dio policajaca biti angažovan na zadacima obezbjeđenja oko Telekom arene (Nacionalna arena Filip Drugi), na kojoj će biti odigrana utakmica.

Plan predviđa tri policijska “obruča”, a posljednji oko samog stadiona će biti postavljen tri dana prije utakmice i kroz njega neće moći da uđu civili, odnоsno osobe bez akreditacije UEFA.

Dva dana prije utakmice je planirano da antiterorističke jedinice detaljno “pretresu” stadion i područja oko stadiona.

Određene su i takozvane “fan zone” za navijače Reala i Mančestera u centru Skoplja, koje razdvaja rijeka Vardar.

Centralni skopski Trg Makedonija, koji se nalazi između te dvije zone, namijenjen je neutralnim ljubiteljima fudbala.

Oba kluba su dobila po 5.000 ulaznica za svoje navijače, a u slobodnu prodaju je preko sajta UEFA-e pušteno još 23.000 karata.

Prema podacima makedonske policije, veći broj navijača će imati engleski premijerligaš koji predvodi Žoze Morinjo.

Dio navijača će pristići čarter letovima, a dio će na dan utakmice organizovano doći iz Srbije i Prištine, gdje će se smjestiti zbog previsokih cijena u Skoplju.

Prema portalu Nova TV, UEFA za sada nije poslala makedonskom MUP-u dosije UESA o problematičnim navijačima, odnosno “huliganima koji su registrovani od matičnih policija u Madridu i Mančesteru”.

Makedonska policija, ipak, očekuje da će dobiti spisak imena svih navijača dva kluba koji će doputovati u Skoplje.

Fudbaleri dva kluba će u Skoplje doputovati dan pred utakmicu, 7. augusta i imaće po jedan trening na Telekom areni.

Ekipa Mančester junajteda će bit smještena u Hotelu “TCC Plaza”, a izabranici Zinedina Zidana u Hotelu “Aleksandar palas” i imaće dvadesetčetvorosatno obezbjeđenje.

Posted by on 2017-07-23. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login