Uhapšen zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Milan Bandić

Milan Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uhapšen je u nedjelju u poslijepodnevnim satima zbog sumnji za korupciju.  Hapšenje su obavili pripadnici USKOK-a ne navodeći imena uhapšenih.

Zagrebački advokat Krešimir Krsnik potvrdio je večeras da on zastupa privedenog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je uhapšen zajedno s predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodanom Ljubičićem i vlasnikom CIOS-a Petrom Pripuzom zbog sumnje u više koruptivnih kaznenih djela na štetu grada.

Nakon privođenja u policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odveden je na pretres svog stana, a pretresi domova i poslovnih prostora očekuju i njegove suosumnjičenike.

Hapšenje je rezultat višemjesečnog složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu d.o.o. koje su proveli Ravnateljstvo policije i Policijski nacionalni USKOK, a koje su koordinirali Državno odvjetništvo RH i USKOK, uhapšeno je više osoba, objavljeno je na USKOK-vim internetskim stranicama.

U odnosu na uhapšene osobe provest će se određene dokazne radnje, te će u zakonskom roku biti dovedene u pritvorsku jedinicu. Kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zloupotrebe položaja i ovlaštenja i trgovanja utjecajem, bit će podnesena USKOK-u.

Posted by on 2014-10-20. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login