Ukrajinci pokrenuli projekt besplatnog smještaja za navijače

Evropsko nogometno prvenstvoLjuta zbog stalnog kritikovanja njihove zemlje, grupa Ukrajinaca pokrenula je projekt koji nudi besplatan smještaj i ostale usluge navijačima koji će doći na skorašnje Evropsko nogometno prvenstvo.

Nedavno je i predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini osudio ukrajinske hotelijere, poručivši kako astronomskim cijenama žele opljačkati navijače koji dolaze na Euro. Predstavnici mnogih zemalja čije će reprezentacije igrati u Ukrajini također su se žalili na cijene smještaja, a sve je to dovelo do pokretanja vrlo zanimljive inicijative nazvane ”Prijateljska Ukrajina”.

Projekt koji je okupio nekoliko udruženja i web-portala nudi navijačima smještaj, prijevoz s aerodroma, turistička razgledavanja i još niz pogodnosti i to potpuno besplatno! Organizatori priznaju da će smještaj možda biti skroman, ali dolazi iz srca i besplatan je.

“Ukrajina je prijateljska i gostoljubiva zemlja. Želimo promijeniti sliku o našim ljudima”, rekla je koordinatorica projekta Viktorija Svitlova.

Ukrajina će, zajedno s Poljskom, biti domaćin Evropskog prvenstva koje se igra od 8. juna do 1. jula.

Posted by on 2012-05-22. Filed under EURO, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login