USAID promovira turizam i prirodne ljepote BiH

turizam, BiHVlada Sjedinjenih Država, putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), najavljuje kampanju pod nazivom “Pravac turizam! Mogućnosti su beskonačne”, kojom će tokom ovog mjeseca promovirati turizam i prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, kao i potencijalne ekonomske mogućnosti ovog sektora.

“Bosna i Hercegovina je prekrasna zemlja, sa veličanstvenim krajolicima i prirodnim ljepotama. To je dar koji treba podijeliti sa svima. Želimo osigurati da posjetioci iz cijelog svijeta imaju pristup tim ljepotama”, rekao je direktor Misije USAID-a David Barth.

Prirodne ljepote i resursi nude bh. građanima i sjajne ekonomske mogućnosti za pokretanje malih biznisa u pružanju turističkih usluga – od otvaranja novih mjesta za odmor, uz tradicionalnu kuhinju i piće, pa do višednevnih turističkih aranžmana, saopćeno je iz USAID-a.

Uz to, tu su i mogućnosti za razvoj usluga planinskih vodiča i biciklističkih staza, te neizbježnih štandova za prodaju suvenira.

Kako bi se naglasile prirodne ljepote i prilike za razvoj turizma u Bosni i Hercegovini, USAID će tokom ovog mjeseca organizirati niz javnih manifestacija.

Posted by on 2014-04-11. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login