Uspješna godina iza eMTeeM-a

Mostarski teatar mladih

Mostarski teatar mladih

Mostarski teatar mladih (eMTeeM) u 2017. godini realizirao je dvanaest premijera, sudjelovao je na 16 festivala na kojima je osvojio 32 nagrade, a glumački ansambl Mostarskog teatra mladih 1974 posjetio više od stotinu bh. mjesta, rečeno je u petak na redovnoj godišnjoj konferenciji za medije te pozorišne kuće.

Umjetnički direktor eMTeeM-a Sead Đulić rekao je kako je u 2017. godini eMTeeM realizirano 274 predstava i drugih programa.

U 2018. godini planiran je bogat program, a na repertoaru će se naći predstave ”Mali princ”, zatim ”Galeb”, ”Pit”, ”Život je san”, ”Rijeka Čudovodnica” te ”Majstor i Margarita” .

Po Đulićevim riječima, u idućoj godini u planu su autorski projekti “Dosije Grabovica”, “Volim muziku”, “Tajne moje porodice” i “O njihovom strahu”.

Planirane su i interaktivne predstave na aktualne društvene teme te redovite aktivnosti u suradnji s Centrom za dramski odgoj, dodao je Đulić.

Dobitnik godišnje nagrade eMTeeM-a za najbolje glumačko ostvarenje “Toni Pehar” je Ali Kamer Aksoyu za ulogu Trigeja u predstavi ”Mir” po Aristofanovu tekstu.

Umjetnički savjet eMTeeM-a odlučio je ove godine dodijeliti četiri pohvale ”Toni Pehar”, koje su pripale ansamblu predstave ”Oda radosti”, te glumicama i glumcima Edini Delalić, Ajli Hodžić i Harisu Habibiji.

Posted by on 2017-12-30. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login