Uspješna godina u BH Telecomu

BH TelecomUprava BH Telecoma zadovoljna jer ostvarenim poslovnim rezultatima u 2014. godine, očekujući neto profit u iznosu od 113,4 miliona KM dobiti, rečeno je danas na pres-konferenciji ove kompanije u Sarajevu.

Očekivani prihod kompanije iznosi 580 miliona KM, što je za oko 7 miliona KM manje od plana.

– Prihodi su manji od očekivanih zbog toga što nismo prodali svu terminalnu opremu, objasnio je generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović.

Na drugoj strani, rashodi kompanije iznose 466,6 miliona KM, pri čemu treba napomenuti da su finansijski pokazatelji bazirani na osnovu ostvarenih rezultata za prvih jedanaest mjeseci i očekivanja u decembru.

U 2014. godini BH Telecom je realizovao investicije u vrijednosti 130 miliona KM, od čega su 60% investicija realizovale domaće kompanije.

Tako je investirano u proširenje 2G/3G radio mreže, nadogradnju GSM centralnog provizionog sistema, izgradnju optičke mreže, izgradnju poslovnog objekta u Brčkom, itd.

Članovi uprave BH Telecoma saopćili su da neće biti povećanja cijena usluga u narednoj godini.

Posted by on 2014-12-23. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login