Vikend u Planjaxu – književna čarolija u Tuzli

knjigaU plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra 24. februara održat će se književni susret “Vikend u Planjaxu“ – promocija knjiga štampanih pod krovom ove kuće.

Riječ je o novom romanu Legionar, autora Mehmeda Đedovića, Školske bajke, autorice Jagode Iličić, Olovni san, autora Ramiza Brkića, Islamske biblioteke u BiH, autora Senada Čelikovića, Bijeg u budućnost, autora Mustafe Pašića, te Biografski leksikon Ko je ko u BiH.

U programu sudjeluju, pored autora i Isnam Taljić, prof.dr. Enes Kujundžić i mr. Bajruzin Hajro Planjac.

“Nizom ovakvih manifestacija pokušavamo popularizirati i promovisati knjigu, nastojesći da joj vratimo mjesto koje joj pripada. Na ovakvim književnim čarolijama koje smo nazvali “Vikend u Planjaxu“, promovišemo po šest knjiga pod motom: “Vrijeme je za knjigu i promociju domaćih pisaca“.

Prošli mjesec Vikend u Planjaxu održan je u Tešnju, ovaj puta u Tuzli,u martu smo u Doboj Jugu, u aprilu u Sarajevu…“, rekao nam je mr. Bajruzin Hajro Planjac, poznati pisac za djecu i mlade, kao i glavni “krivac“ za ovu i još brojne čarolije.

Izdavačka kuća “Planjax“ od prošle godine pokrenula je konkurs/natječaj za najbolju priču za djecu i omladinu pod nazivom Planjaxovo pero 2014. Konkurs je otvoren i ove godine a svi zainteresirani svoje radove mogu prijaviti do 31. decembra.

Posted by on 2015-02-17. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login