“Vispak” u novembru povećao prodaju čaja za više od sto posto u odnosu na isti mjesec lani

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak d.d. Visoko nedavno je na tržište plasirala četiri nova okusa čaja.

Vispak

Vispak

Tako je “Vispakov svijet čaja” u osvježenim pakovanjima svoje ranije poznate “sehare” dodatno obogaćen okusima jabuke i cimeta, maline i vanilije, mente i limuna, te zove.

– Uspješno smo proveli projekat redizajniranja pakovanja i repozicioniranja na tržištu kompletnog proizvodnog programa čajeva. Naše čajeve smo pozicionirali u sve najgledanije tv termine, a marktenišku kampanju smo osvježili posebno dizajniranom policom na prodajnom mjestu. Ovo je rezultiralo povećanjem prodaje, tako da smo u novembru ove godine imali veću realizaciju za 105 posto u odnosu na isti mjesec lani. Ljubitelji čaja i trenutaka koje žele posvetiti samo sebi, su veoma zadovoljni kvalitetom novih čajeva, tako da je Vispakova sehara osvježena u pravom trenutku – kazala je brand menadžerice u kompaniji “Vispak” d.d. Visoko Nina Bijedić – Mujanović.

Svi Vispakovi biljni čajevi kao što su menta, kamilica, šipak, majčina dušica, zeleni, crni, hibiskus, su 100 posto prirodni i bez dodatnih pospješivača ukusa i mirisa, dok su voćni osvježavajući čajevi obogaćeni isključivo prirodnim aromama.

Vispakovi čajevi su certificirani HASSAP i HALAL certifikatima, što potvrđuje potpunu ispravnost svih korištenih sirovina, kao i samog procesa proizvodnje.

Tradicija odabira najkvalitetnijih sastojaka i pakovanja čaja u “Vispaku” datira još od 1977. godine, saopćeno je iz “Vispaka”.

Posted by on 2015-12-14. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login