Vlašić: Otvorena skijališta

turizam, turisti, skijanje, odmor, zdravlje, Vlašić, skijališta,

turizam, turisti, skijanje, odmor, zdravlje, Vlašić, skijališta,

Zaljubljenici u skijanje od danas, prvog dana u novoj sezoni, moći će uživati u čarima ovog sjajnog sporta i u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

“Danas otvaramo skijalište. Sve je spremno. Imamo dovoljno snijega, uredili smo staze, te svi koji istinski žele moći će uživati u skijanju na Vlašiću”, rekao je za Anadolu Agency Adnan Kalušić iz firme “Vlašić ski“, koja upravlja vertikalnim transportom na skijaškim stazama na Vlašiću.

Skijališta na planini Vlašić, u neposrednoj blizini Travnika, bit će otvorena danas od devet sati. Dnevno skijanje je do 16 sati, a cijena dnevne skijaške karte je 27 KM (13,8 eura).

“Poludnevna karta košta 18 KM (9 eura), a karta za noćno skijanje 16 KM (8,18 eura). Nisam siguran hoćemo li odmah danas imati i noćno skijanje. Zavisi od toga koliko će biti gostiju. Uglavnom, danas i sutra, odnosno za vikend skijaši na Vlašiću sigurno će moći uživati u dnevnom skijanju”, istakao je Kalušić, napomenuvši da bi noćno skijanje tokom predstojeće sezone na Vlašiću trebalo biti srijedom, petkom i subotom, u trajanju od 18:30 do 21 sat.

Vlašić će biti jedino veće skijalište u BiH koje će od danas raditi. Iz posrnule firme “ZOI 84”, koja upravlja skijalištima na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu, kažu da će “skijaška sezona na ovim planina početi 15. decembra”.

Što se tiče Jahorine, sa ove olimpijske ljepotice u okolici Sarajeva za Anadolu Agency kazali su sinoć kako bi prvi ovosezonski dan skijanja, 14. decembra, trebao biti besplatan. Ni na Kupresu još nema ništa od skijanja, jer, kako ističu “još se nisu stekli uvjeti da kvalitetno urade staze”.

Posted by on 2013-11-30. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login