VOLVO u oktobru zabilježio globalni rast od 12,6 posto

Volvo

Volvo

Kompanija Volvo Cars je u oktobru 2014. širom svijeta isporučila 40.680 automobila, što je za 12,6 posto više u odnosu na prošlogodišnji oktobar, te već 16. uzastopni mjesec u kojem Volvo bilježi rast prodaje.

U prvih deset mjeseci 2014. Volvo je isporučio ukupno 379.880 automobila, što predstavlja rast od 9,5 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Kina je ponovo potvrdila status najvećeg Volvo tržišta i u oktobru prijavila isporuku 6.917 automobila, što je za čak 36 posto više u odnosu na oktobar 2013., a prodajna brojka za prvih 10 mjeseci ove godine već je premašila ukupnu prošlogodišnju prodaju.

U “rodnoj” Švedskoj Volvo je u oktobru prodao 6.609 automobila, 30 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, dok tržišni udio iznosi 22,3 posto.

I u ostatku Evrope Volvo je u oktobru nastavio s dobrim tržišnim nastupom, uz porast prodaje od 12,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Sjedinjenje Američke Države su u septembru zabilježile rast prodaje od 1,4 posto i isporuku 3.972 automobila, čime su potvrdile status trećeg najvećeg pojedinačnog tržišta za Volvo.

Stariji potpredsjednik odjela za marketing, prodaju i brigu o kupcima pri Volvo Cars Alain Visser rekao je da je jako ohrabrujuće vidjeti da su skoro sva njihova glavna tržišta u oktobru dodatno rasla, što je čist znak jake ponude, kao i da se veseli reakcijama publike na ono što će otkriti na predstojećim sajmovima u Los Angelesu i Guangzhou, saopćio je Volvo PR Team.

Posted by on 2014-11-05. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login