Vremenska prognoza za dane vikenda

oblačno U  Bosni i Hercegovini u petak će  biti oblačno vrijeme sa kišom. Obilne padavine se očekuju u Hercegovini.

Očekuje se između 50 i 80 litara po metru kvadratnom, lokalno i do 100 litara. U zapadnim područjima Bosne očekuje se između 40 i 70 litara po metru kvadratnom.

Vjetar će biti jak sa olujnim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Poslijepodne vjetar će biti postepeno u slabljenju.

Jutarnja temperatura zraka većinom će iznositi između 0 i 5 stepeni, a na jugu Hercegovine od 5 do 9. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 6 i 11 stepeni.

U subotu, 31. januara, prijepodne se očekuje djelomično vedro vrijeme u Bosni i Hercegovini. Novo naoblačenje sa juga se očekuje u drugoj polovini dana, koje će usloviti padavine poslijepodne i u noći na nedjelju. U Hercegovini se očekuje kiša. U Bosni u nizinama će biti većinom kiša, s tim što je u Krajini i centralnim područjima moguć i snijeg. Na planinama će padati snijeg. Vjetar će biti umjerene jačine, južnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se između -3 i 1, na jugu Hercegovine od -1 do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stepeni.

U nedjelju, 1. februara, u Bosni i Hercegovini bit će oblačno i nestabilno vrijeme. U Hercegovni će biti više padavina. Očekuje se kiša, na planinama i snijeg. U Bosni na planinama će padati slab snijeg, u nizinama slaba kiša, s tim što u ranim jutarnjim satima i u noći na ponedjeljak padat će slab snijeg i u nizinama. Vjetar će biti slab promijenljivog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između -2 i 2, a na jugu Hercegovine od 3 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U ponedjeljak, 2. februara, u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme. U nizinama će biti slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između -3 i 1, a na jugu Hercegovine od 2 do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 0 i 5, a na jugu Hercegovine od 5 do 9 stepeni, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Posted by on 2015-01-30. Filed under Banja Luka, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login